Bildet over: Alle er enige om at strømforsyningen til Hvaler må økes, men hvordan er foreløpig ikke bestemt (Illustrasjonsfoto: Trond Thorvaldsen)

– Administrasjonen i Hvaler kommune og Hafslund ser på flere trasémuligheter, men ingen ting er bestemt, sier ordfører Eivind N. Borge til Fredriksstad Blad.

Et av alternativene er ifølge ordføreren en sjøkabel under Puttesund.

LES OGSÅ: 4.500 hytter skattlegges ulovlig?

Fredriksstad Blad skrev i august i fjor at Hafslund Nett utreder muligheten for å legge høyspentmaster gjennom naturreservatet på Øra, for å forsterke strømforsyningene på Hvaler.

Borge mener det vil være muligheter for å finne andre løsninger enn å gå over naturreservater. Hvilke master, spenningsnivå og andre løsninger er ikke bestemt. FB skrev imidlertid i fjor at det ikke var snakk om såkalte monstermaster.

Mangler strøm

Ifølge Hafslund har elektrisitetsforbruket økt med 25 prosent de siste to årene, og de forventer en ytterligere økning i årene fremover.

– I dag har vi bare en strømlinje inn til Hvaler, det holder ikke, sier Borge.

Helgens strømbrudd skyldes «sjokkspenning» på nettet. Dermed ble en del pumpestasjoner slått ut.

– Noe må gjøres

– Det er et problem som vi må gjøre noe med. Jeg skjønner at folk blir fortvilet når de mister strømmen en kald vinterdag, sier Borge.

Selv var han en av de få som hadde strøm.

– Jeg antar at det er tverrpolitisk enighet her på Hvaler om å bedre strømforholdene. Folk betaler faktisk såpass mye i strømregning at de må kunne forvente at den blir levert, sier Borge.

Og legger til: – Jeg har stor forståelse for at folk ble frustrert i helgen. Hvaler opplever en sterk befolkningsvekst. I dag bor det rundt 4.000 mennesker i kommunen. Men i den mest aktive ferieperioden antas det at befolkningen øker til 30.000 personer.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side