- Det var langt flottere forhold og mer utfart i år. Derfor er det som forventet at oppdragsmengden ble større enn i fjor, sier vaktleder Øystein Valde på Røde Kors Hjelpekorps Informasjonssentral på Gol til rodekors.no.

Halvparten av skadene er brudd og forstuinger

Mer enn tusen Røde Kors-frivillige var på 377 aksjoner i til sammen 4.000 timer denne påsken. De har behandlet 980 skader. Hvert av disse tallene ligger på omtrent det dobbelte av fjorårets, da det ikke var noen spesielt god påske. 473 av skadene var brudd- eller forstuingsskader, mens 255 var sårskader

Svært mange skredaksjoner

Dessverre vil 2013 huskes som en trist skredpåske. Røde Kors har vært ute på 13 snøskredaksjoner, noe som er over dobbelt så mange som i 2008, som inntil i år var toppåret med på 6 skredaksjoner.

Norsk Folkehjelp har også vært ute

På folkehjelp.no kan vi lese at Norsk Folkehjelp har behandlet flere hundre småskader og utført enkel førstehjelp på vakthyttene sine rundt om i hele landet. De melder ellers om svært varierende oppdrag, som søk fra båt, gressbranner, skiskader, snøscooterulykker, snøskred, savnede personer og akutt syke folk på fjellet. Opplysningssentralen oppsummerer at oppdragene denne påsken har vært spredd over hele landet.