Ved Veitrafikksentralen i Oslo får NTB opplyst at Meteorologisk institutt lørdag kveld sendte ut varsel om det ville bli glatt på veiene.
– Vi har hatt mye nedbør i det siste, og når det nå fryser til, får vi glatte veier, sier Ole-Fredrik Haugen ved Veitrafikksentralen til NTB.
Veivesenets folk var lørdag kveld ute og strødde og saltet veiene. Ved flere politidistrikt fikk NTB også opplyst om svært glatte føreforhold.
I Vestoppland døde en kvinne i 50-års alderen av skadene hun fikk i en frontkollisjon med en annen bil på Riksvei 4 ved Harestua. En mann ble kjørt til sykehus med sjokkskader.
Ved Kragerø i Telemark var sju personer involvert i en frontkollisjon. For fire av dem – deriblant to barn – ble det meldt om alvorlige, men ikke kritiske skader.
Ved Rasta ved Kongsvinger i Hedmark ble en mann alvorlig skadd etter en trafikkulykke hvor tre biler var involvert.
Ved Eidsvoll i Akershus ble en 24 år gammel mann skadd etter en frontkollisjon som skjedde etter at to biler som var på vei i motsatt retning på E6, hadde kjørt forbi hverandre. Personene som satt i disse bilene, stakk fra ulykkesstedet og politiet jaktet lørdag kveld på dem. (©NTB)