Illustrasjonsfoto

I juli kom et tysk feriefølge til familiens hytte i Kristiansand. De hadde forhåndsbetalt for en ferieuke på Sørlandet og nå var de på plass. Det var bare det at familien slett ikke hadde annonsert hytta til leie, langt mindre mottatt noen melding eller oppgjør. En svindler hadde lagt hytta ut på ebay.com.

Svindler leide ut hytta for andre gang

For noen dager siden skjedde det igjen, forteller avisa Varden.

– Jeg satt i stua her og koset meg med noe mat mens jeg så på Stjernekamp. Så plutselig ringer det på døra, og jeg tenker «Så koselig hvis det er noen kjentfolk som vil komme på besøk», forteller Gisle Lunde til avisa.

Da han åpnet døra sto enda en gang et forventningsfullt turistfølge fra Tyskland utenfor. De hadde leid hytta gjennom en annonse på Ebay og hadde betalt 850 euro (knapt 7.000 kroner) for en ukes hytteferie. 

Mann fra Østlandet sto bak

Lunde forteller at annonsen de hadde latt seg lokke av var kopiert fra en annonse han selv hadde lagt ut på Finn tidligere i år.

Lunde og sønnen bestemte seg for å etterforske saken. Kontonummeret de tyske feriegjestene hadde benyttet, viste seg å være en norsk bank. Kontoinnehaveren var en ung mann fra Østlandet.

– Jeg søkte ham opp og fant telefonnummeret hans og ringte. Han svarte på telefonen og sa raskt at han ikke visste hva jeg snakka om før han la på, forteller Lunde til Varden. Da han ringte opp igjen seinere, var nummeret ikke lenger i bruk.

– Det er først og fremst turistene som er ofrene her, og som har tapt penger. Men for oss oppleves dette som krenkelse av privatlivets fred, sier Lunde til Varden.

Enda verre: For en tid tilbake var det en kjeltring som forsøkte å selge en annens hytte.