Foto: Skjermdump fra finn.no/DNB

– Jeg prøver å unngå bil, så da er det sykkel som gjelder. Både til jobb og til en eventuell hytte. Jeg tenker at hvis man først skal ha en hytte nærme byen, så skal man kunne komme seg dit på sykkel, sier Tobias Damman i intervju med NRK.

Skjermbilde 2018-09-25 kl
Foto: Skjermdump fra finn.no/DNB

Drøyt en times sykkeltur

Ekteparet var blant flere som nylig tok seg fram til en hytte i Krogskogen mellom Oslo, Bærum og Hole for å se på en eldre 42 kvm stor laftet hytte som nå er ute for salg med prisantydning 1,3 millioner kroner. Damman hadde tenkt å ta tida han bruker på sykkel selv denne dagen. Han hadde hørt at det ville ta i overkant av en time fra Røa til hytta i Krokskogen.

Denne hytta i sagnomsuste Krokskogen kan du få for 1,3 mill. kroner.

Kortreist er in blant Oslo-folk

Nye, moderne kortreiste hytter blant annet i Lygna har de siste årene blitt mektig populære blant Oslo-folk. Mange familier prøver å unngå de lange bilturene til feriestedet. Kan hyttelivet kombineres med kort reise til jobb, er også det en fordel for mange.

Tendensen bekreftes av Bent Solberg, hytteselger i Boligpartner. Han forteller til NRK at områder som Hurdal, Lygna og Mylla er særlig populære blant Oslo-folk som vil unngå lange bilturer til hytta.

Vil ha noe nærmere enn Hemsedal

– Jeg har vært bore i tilfeller der noen sitter på en sjøhytte og en hytte litt lenger unna i Hemsedal, men som også ønsker seg en hytte i nærområdet.

Men for ekteparet Damman er det sykkelavstand som teller. Da kan en markahytte være midt i blinken.