En uke fri fra skolen i februar er skolebarnas privilegium, men også en god grunn for far og mor til å ta en ferieuke tidlig på året. Gjennom turistforeningen kan familien bli med på arrangerte opplegg eller aktivisere seg selv.

Aktivitetslederne organiserer ulike uteaktiviteter som skilek, skiturer, snøhulegraving, aking og annen moro i nærområdene rundt hyttene. Noen kvelder blir det også aktiviteter og kos inne. For de voksne er det mulig å delta på aktivitetene sammen med barna, gå turer alene i området, eller sammen med andre voksne.

Jubel og fres i Jotunheimen og Femundsmarka

På de betjente hyttene Fondsbu og Gjendesheim i Jotunheimen, samt Svukuriset i Femundsmarka er det aktivitetsledere fra Barnas Turlag i vinterferien i uke 8 (17.–25. februar). Medlemmer i Den Norske Turistforening kan bestille fast opphold, minimum tre døgn, på de betjente hyttene. For en familie på fire – to voksne og to barn under tolv år – koster fem døgn med full pensjon fra 7400 kr. Tre døgn koster fra 4440 kr. Barn under to år bor gratis. Alle aktiviteter er inkludert. Ta direkte kontakt med de enkelte hyttene for å bestill fast opphold og deltakelse på aktivitetsledernes moro.

Moro på midten

Gjevilvasshytta i Trollheimen er betjent i uke 9 og har veileder som hjelper til med å tilrettelegge turer og aktiviteter hvor man kan delta etter eget ønske. Ta kontakt med Trondhjems Turistforening for mer informasjon og priser.

Vintersus i sørvest

Haukeliseter er det aktivitetsledere både i uke 8 og uke 9, mens Bergen Turlag har hyttevakt som aktivitetsleder på Alexander Grieg hytta i uke 9.

Aktivitetsleder Michael Seeberg fra Barnas Turlag har full kontroll på barneflokken på Svukuriset i vinterferien. (Foto: Julie Maske, DNT)

Selvbetjent vinterferie
Mange av DNTs selvbetjente og ubetjente hytter ligger lett tilgjengelig rundt om i landet, for den som vil planlegge og gjennomføre sin egen vinterferie. Fem døgn på selvbetjent hytte koster fra 1650 kroner for en familie på fire, om alle er medlemmer av turistforeningen. I tillegg bør man regne rundt 300 kroner pr. dag i kost.

Av  Christian Strand  , Den norske turistforening