Tekst: Chera Westman/ifi.no, foto: Astex, Borge.

Grip fargeblyantene – fargeleggingstrenden vokser videre!  Å fargelegge i bøker, på postkort og løse ark har fått mange tilhengere i vår. Fargeleggingen er en måte for voksne, barn og ungdommer å finne igjen roen, og slappe av fra en hektisk hverdag.

Flere forlag har gitt ut bøker, og tapetprodusentene er med på laget. Eijffinger har tatt frem en egen fargeleggingsbok med deres egne tapetdesign i sort kontur på hvite ark. Denne er også på vei ut i norske bokhandler.

Farveblyanter
Kanskje du kan tenke deg et tapet med fargeblyantdekor på en av de andre veggene i rommet?

Flere ulike design

Neste skritt er å sette opp fargeleggingsarkene i storformat på veggen. Flere tapetprodusenter har design som egner seg for fargelegging.

– Hvis du er litt kreativ, kan du løfte opplevelsen av hele tapetet, sier Erik Torp, som gjennom selskapet Astex distribuerer Eijffingers tapeter og fargeleggingsbok i Norge.

Spesielt løfter han frem tapetboken Script, som inneholder design som kan fargelegges. Ett design som finnes i flere versjoner, er et tegnet bymotiv, komplett med detaljert tegnete bygninger i firkantete kvartaler, parker med dammer, trær og flamingoer i, mellom et rutenett av gater.

– Her kan du sette farge på ett enkelt tre, legge lys i et vindu og lage et artig motiv, sier han.

Farvetapet2
Dette ser jo riktig morsomt ut.

Både for barn og voksne

Fargeleggingen er populær både hos voksne og barn, og Mr Perswall, som lager fototapeter, har en morsom kolleksjon beregnet for barn, som heter Hide & Seek. Her finner du mange forskjellige motiver som er beregnet for fargelegging.

– Her kan barna slå seg løs, og få hjelp av mor og far hvis de vil, sier Birgit Torkildsby, som er produktansvarlig i John O. Borge som distribuerer fototapetene i Norge.

– Å fargelegge hele vegger er en strålende idé for den som vil gjøre rommet personlig og ha det gøy underveis. Alle Mr Perswalls tapeter kan fargelegges med vanlige tusjpenner og fargeblyanter, men spesielt motivene fra kolleksjonene Interaction og Hide & Seek egner seg, sier hun.