Interessen har på et vis ”eksplodert” den senere tid, melder Sannerholt Andersen. Hun har ingen god forklaring på hvorfor, men registrerer pågangen med glede. Hytteområdet som i alt har innregulert rundt 200 tomter, ble klart akkurat da finanskrisen slo inn. Men om starten ble tung, er den daglige lederen desto mer tilfreds med den aktuelle situasjonen.

Mette Sannerholt Andersen - Svanstul
- Blir Svanstul et nytt Skrim for folk fra Vestfold, spør Mette Sannerholt Andersen i Svanstul Utvikling AS.

Grenland-dominans

- Nå kommer det telefoner fra folk i Oslo-området og Vestfold også.

Interessen fra telemarkingene har vært der hele tiden. Tatt i betraktning at Svanstul ligger bare en times kjøring fra flere av de sentrale stedene i Vestfold, synes vi i grunnen det er rart at det så langt bare er folk fra Telemark, hovedsakelig fra Grenland-området, som har bygget nye hytter her.

Men nå tror jeg noe er i ferd med å skje når det gjelder interessen fra folk i nabofylket.

Svanstul er i den store sammenhengen en fersk destinasjon, men nå begynner dette vakre og  naturområdet, rett ved Norges største frivillig vernede naturreservat (Skrim og Sauheradfjella naturreservat) å bli kjent utenfor Telemark også, sier Sannerholt Andersen.

Les mer om Svanstul

Gode løyper lokker

Også på Svanstul merkes en viss dreining i hyttemarkedet – en økt interesse for behagelig turterreng, gode løyper for langrenn og muligheter for allsidig friluftsliv med jakt og fiske. Dessuten vektlegger publikum stadig mer kort reisetid til hytta, som gjør at den kan benyttes hyppig året rundt.

Til nå har Svanstul Utvikling solgt 31 tomter i området, 29 av dem ligger i det første byggefeltet. Før salget er kommet skikkelig i gang i felt to er to av i alt 13 tomter solgt. Alle tomtene i dette feltet har vestvendt beliggenhet med panoramautsikt til Lifjell og Gaustatoppen. Tomtene er romslige – fra litt i overkant av ett mål til 1,8 mål. Prisene ligger fra 850.000 til ca. en million kroner.