Tenker du forsikring er det tre gode grunner til å besøke hytta på vinterstid.
- Snø, vann og frost kan gi skader på hytta og dyrere forsikring for hytteeieren, skriver John Erling Madsen fra Gjensidige i en pressemelding til Narvik-avisen Fremover. 150 millioner kroner er den årlige utgiften forsikringsbransjen har på vannskader etter frostsprengning. For hytteeieren selv blir det masse plunder og heft og avkortninger på forsikringen. 
Madsen har sett frostskader og snøtyngdeskader som har blitt dyrebare for forskringsselskapet og spolert sesongen for hytteeiere. Men er man føre var og følger forsikringsvilkårene kan man unngå høye utgifter og en masse vanskeligheter, forteller han.

Steng stoppekrana
For å hindre frostsprengning og vannskade skal en bygning alltid holdes tilstrekkelig oppvarmet. I en fritidsbolig skal i tillegg hovedstoppekranen alltid stenges og sjekkes for lekkasje. For å avlaste rørledningen fastslår forsikringskravene også at tappekraner skal åpnes når bygningen forlates for et lengre tidsrom enn 24 timer.
- Sørg for å få noen til å se etter hytta i vintersesongen om du ikke har mulighet selv,  er den generelle oppfordringen John Erling Madsen gir til hytteeiere.

Snø kan gi skader
Hver vinter bryter hyttetak sammen på grunn av snøtyngde. Ansvaret for å måke ligger på hytteeier, men skade etter stort snøfall over en kort tidsperiode dekkes av forsikringen.
-Her finnes det også egne sikkerhetsforskrifter man som hytteeier bør sette seg inn i, presiserer Madsen fra Gjensidige og understreker at brudd på forskriftene kan føre til avkortning eller i verste fall bortfall av erstatning.