Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) viste fram alternativene til midtmarkering mandag. Det er tre veistrekninger som skal prøve dem.
På E6 ved Søgne, vest for Kristiansand i Vest-Agder, skal 2 kilometer med kontinuerlig midtmarkering i gul plast legges på midtlinjen i veien. Oppå den forhøyede linjen settes hindermarkeringsskilt. Denne løsningen brukes som en forlengelse av ordinære midtrekkverk.
– Denne typen midtmarkering er gunstig både økonomisk og i bruk. Den er godt synlig og kostnadene er bare 10 prosent i forhold til å sette opp et midtrekkverk. Undersøkelser viser at bilførere holder større avstand til en midtmarkering av denne typen enn til en midtlinje i veien, sier seksjonsleder Finn Harald Amundsen i trafikksikkerhetsseksjonen i Statens vegvesen til NTB
På E6 mellom Mogreina og Dal på Romerike i Akershus skal Vegvesenet i mai montere midtmarkeringspunkter over en 3,6 km lang strekning.
I tillegg vurderes strekninger i Hedmark og Oppland for utprøving av en annen type punktvis midtmarkering. Mulige kandidater her er E6 nord for Lillehammer, Rudshøgda, Bergshøgda eller riksvei 3 nord for Elverum. (©NTB)