...bo på en betjent hytte
Flere av DNTs betjente hytter er åpne i uke 40. På disse hyttene får du både mat og seng. Alle hyttene er flotte utgangspunkt for spennende og fine dagsturer og toppturer. 

Disse betjente hyttene holder åpne i uke 40:

Rondvassbu i Rondane
Liomseter i Huldreheimen
Fondsbu og Gjendesheim i Jotunheimen
Geiterygghytta i Skarvheimen
Kalhovd på Hardangervidda
Gaustadtoppen på Hardangervidda

Haukeliseter, som ligger ved helårsveien over Haukeli er åpen hele året, det samme er Kobberhaughytta i Oslomarka. Preikestolhytta ved Lysefjorden oppe helt frem til nyttår.

Sjekk når høstferien er: Når høstferien er og hvor lenge den varer, avhenger av hvor du bor. På Østlandet er høstferien i uke 40, mens Midt-Norge og Vestlandet slipper barna fri i uke 41. Sjekk skolekalenderen til din kommune for å være helt sikker.

Foto: Eva C. Simensen

 

 

...bli med på morsomme aktiviteter

De betjente hyttene Fondsbu og Gjendesheim i Jotunheimen og Liomseter i Huldreheimen kan i høstferien (uke 40) dessuten by på egne aktivitetsledere som legger til rette for lek og aktiviteter for barna i hyttenes nærområder.

DNT Oslo og Omegn arrangerer høstferieleir for barn mellom 8-12 år fra 29. september til 2. oktober på Sæteren Gård i Bærumsmarka. Bor du på vestlandet inviterer Stavanger Turistforening til høstferie ved Preikestolhytta i Ryfylkeheiane fra 9. til 12. oktober, mens Bergen Turlag arrangerer Newtoncamp for barn mellom 12-14 år på Vending i Bergsdalen fra 3.-5. oktober.

For å nevne noe. Sjekk vår aktivitetsoversikt for å finne flere høstturer eller aktiviteter der du bor.

...overnatt på en selvbetjent hytte

Det er ikke nødvendig å bo på en betjent hytte for å oppleve høstfjellet. DNT har tilsammen mer enn 450 hytter over hele landet, de fleste selvbetjente eller ubetjente hytter som er låst med DNTs standardnøkkel eller står ulåst. Start planleggingen av turen allerede nå. Husk å sjekke om hyttene er åpne før du legger ut på tur.

...eller ta turen til topps

Gleden ved å nå toppen av et fjell er ikke noe bare voksne setter pris på. Se våre turforslag til flere fine og familievennlige topper over hele landet, som alle er lette å gå og har en fantastisk utsikt fra toppen!  


Se også våre tips og råd for deg som skal på tur med barn