Tekst: Tom Brodin, Illustrasjon fra Gjesdal kommunes arkiv

Knut Arve Ravndal søkte og fikk byggetillatelse til å bygge ei utleiehytte allerede i 1994, men ulykken var at han ventet med å bygge.

Da han så omsider var godt i gang, fikk han et kommunalt stopp- og rivningsvedtak mot seg i 2011. Grunnen var at treårsfristen for å bygge, for lengst var gått ut.

Ravndal hevdet at han hadde vært i god tro.

Kommunepolitikerne snudde

I fjor vår snudde flertallet i plan- og økonomiutvalget og tillot likevel at hytta skulle få stå på tross av at den er bygd nær det vernede Figgjovassdraget. Men Fylkesmannen i Rogaland satte foten ned og forlangte riving.

Ny runde med samme resultat

Da saken igjen kom opp i kommunen, ville flertallet også denne gangen redde hytta fra riving, og enda en gang sto Fylkesmannen like hardt på sitt. Saken ble derfor oversendt til Fylkesmannens i Vest-Agder for endelig vedtak. Det ble fattet sist høst, og også dette vedtaket sier at hytta skal fjernes.

Må flytte hytta før september

Fristen for å fjerne hytta ble satt til 13. januar i år, men den står der fortsatt. Grunnen er at Ravndal ønsker å flytte hytta til et annet sted, men har ikke funnet noe tomt ennå. Den halvferdige fritidsboligen, som har vært et politisk het potet i gjesdalpolitikken, står imidlertid fortsatt. Nå har Ravndal bedt kommunen om utsettelse på en riving og flytting, slik at han skal finne en egnet tomt et annet sted. Nå får han en ny frist til 31. august. Les om andre hytter på flyttefot.

FrPs førstemann trakk seg

«Stor mistillit til politisk ledelse og deler av administrasjonen gjer det umulig for meg å ivareta verva på ein god måte. Møte med desse personane gjer meg helseplager som tar voldsomt på», skrev han i fritakssøknaden sin i fjor. Les mer om ulovlig byggeaktivitet på en hytteeiendom. Og enda en.