Backcountry skier
Foto: ©istockphoto.com

Hva med langtur fra hytte til hytte i Rondane eller en dagstur på Dovrefjell? 

For å gi deg noen smakebiter som du kan tygge på nå i disse julebordstider: DNT Oslo og Omegn har tenkt å legge nyttårsturen i Ringebufjellet i år. Dermed har du som har noen fridager til overs, sjansen til å oppleve blå desemberdager og en litt annerledes nyttårsfeiring. Målet for årets nyttårstur er et eldorado for skientusiaster. Turen går fra hytte til hytte i lett terreng. Denne årstiden byr på nydelig vinterlys, og god plass i fjellet. En ypperlig anledning til å unnslippe stress, og la juleroen senke seg. Ler mer om nyttårsturen til DNT Oslo og Omegn her.  
 

Hvit Haukeli-jul
Haukeliseter er den eneste helårsbetjente DNT-hytta –jul og nyttår er intet unntak. Her reklameres det for julefeiring langs kvistede, snørike løyper, toppturer utenfor allfarvei, isfiske eller alpine opplevelser på Haukelifjell Skisenter eller i Røldal. Hytta tilbyr også en rekke arrangementer som passer for barn og familier, for ikke å snakke om at du kan varme deg i badestampen ute.

Turer fra Nord til Sør
Det blir organiserte turer med kyndige turledere fra Nord til Sør i landet: Bodø og Omegn inviterer til stemningsfull tur 2. juledag beregnet for alle aldersgrupper, med innlagt bålkos og sosial, frisk kaffe ved Tussvatnet. Og DNT ung Bergen ønsker deg velkommen til romjulstur til Upsete og Kaldavass, noe som etter hvert er blitt en like sikker tradisjon som grøt og marsipan i jula.

Krevende i Rondane
Ikke mindre tradisjonsrik er Vandregruppa i DNT Oslo og Omegn sin hytte-til-hytte-tur i Rondane i romjula. For tiende gang vil de gjerne ha med deg som ønsker en fysisk krevende, men sosial og hyggelig jule- og nyttårsfeiring. Turen starter fredag 2. juledag og avsluttes ikke før vi skriver et nytt år, torsdag 1.januar. Ruta blir bestemt ut fra snøforholdene.

Det blir dagsturer i flott terreng, både til Reindøl over Andbergshø, og overnattingstur ved Dindalshytta.