Hødnebøkilen4_640x427
Her i idylliske Hødnebøkilen rett utenfor Risør skal hyttene bygges.

Bildet over: Hyttene i Hødnebøkilen skal bygges etter modell av gamle skipperhus. Snart står den første av 14 hytter ferdig.

– Kledningsprofilen på hyttene er spesialhøvlet etter modell fra gamle sørlandshus fra slutten av 1800-tallet.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når firmaet Arkitek og eiendomsutvikler Odd Christian Sandengen nå bygger 14 hytter i idylliske Hødnebøkilen mellom Risør og Kragerø.

LES OGSÅ: Skal det være en laftet hytte på hjul?

– Jeg er veldig interessert i arkitektur. Vi tar utgangspunkt i gamle bygg, men med moderniserte løsninger. Hyttene har 2007-standard, forteller Sandengen.

Sammen med grunneier Ole Rønningen og byggmester Anders Emanuelsen er han snart klar med den første av 14 hytter. Til sommeren skal hytta (som er solgt) stå klar, og den skal fungere som en visningshytte.

Hødnebøkilen5_640x427
Tomtene er ligger rett ved sjøen, men har også nærhet til ferskvann.

Familievennlig

Hyttene er på 120 kvadratmeter og leveres nøkkelferdige. Alt av veier, avløp og vann er på plass. Nå skal prosjektet gjøres kjent. Sandengen ser for seg at de potensielle kjøperne bor mellom Oslo og Stavanger.

For å få tak i dem, vil han lokke med stedets spesielle karakter.

LES OGSÅ: 45 år med samme modell

– Et sjønært og solrikt utbyggingsområde som dette er det ikke så mange igjen av. Her har du sjøen på den ene siden og ferskvann på den andre. Og mange foretrekker faktisk ferskvann. Vannet har små øyer og strender. Ypperlig for padling, fisking, bading og overnattingsturer. Et eldorado for barn.

Nettopp familievennligheten er i følge Sandengen et av de beste salgsargumentene.

– Her er det masse natur, god plass og aktiviteter i nærheten, blant annet et ridesenter og muligheter for klatring, sier han. Alle hyttene leveres med båtfeste i ferskvannet og båtplass i sjøen.

Navn etter skuter

En standard leveranse koster ca. 3,6 millioner kroner.

– Man får mye for pengene. Dette er et kvalitetsområde, blant annet ved at vi har trukket grunneieren aktivt inn i prosessen. Han er født og oppvokst her, og har virkelig satt sitt preg på prosjektet. For eksempel bruker vi ikke vanlig mur i støttemurene, men naturstein, forteller Sandengen.

LES OGSÅ: Gigantisk saltdalshytte til California

Kjøper du en hytte i Hødnebøkilen, blir det sannsynligvis ingen «Kveldsro». Sandengen & co har nemlig en liste med navn over kjente Risør-skuter som kjøperne kan velge i. Så når du trår over terskelen til din nye sørlandshytte, ankommer du muligens «A.W. Singelton», «Hensigten» eller «Resolutionen».

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side