Tillatelsen gjelder ut mars måned, og omfatter kommunene Meråker, Stjørdal, Levanger, Verdal, Steinkjer og Snåsa, opplyser leder i rovviltnemnda, Toril Melheim Strand til NTB.
Søknaden om ulvejakt kom fra Innherred samkommune, kommunene Levanger og Verdal. Toril Melheim Strand stemte for å tillate ulvejakt bare i disse to kommunene, men nemndas øvrige fire medlemmer vil at jakta skal kunne foregå også i de andre kommunene.
Etter nyttår er det bare én dokumentert observasjon av ulv i det aktuelle jaktområdet, i Tromsdalen i Verdal kommune den 18. februar. I tillegg er det en usikker observasjon i Inndalen i Verdal den 25. februar.
Innherred samkommune skriver i søknaden at det «ikke foreligger kompetanse på ulvejakt lokalt», og er derfor i tvil om en lisensfellingstillatelse vil være effektiv. Kommunen ba derfor subsidiært om at Direktoratet for naturforvaltning (DN) måtte vurdere å gi Statens naturoppsyn (SNO) i oppdrag å utføre skadefelling av ulven. Rovviltnemnda har ikke myndighet til å vedta skadefelling. (©NTB)