Varden.no skriver at dette salget som skjedde på meget kort tid, viser hvor hett hyttemarkedet kan være i Kragerøskjærgården. Selv om det hører til sjeldenhetene at prisen stiger med slik rekordfart. Dette er ikke dagligdags kost. Eiendomsmegler Henrik Tangen hos Krogsveen har solgt hytter for mange millioner - i årevis. Men selv han er litt overrasket over den rekordraske prisutviklingen på hytta på Langøy.

- Det hører med at den første eier hadde satt inn noe løsøre. Men han rakk altså ikke engang å tinglyse kjøpet før han kunne putte fortjenesten i lomma. Det har imidlertid ikke vært maken til trøkk i hyttemarkedet noen gang. Jeg alene har solgt hytter i skjærgården for over 70 millioner kroner. Gjennomsnittprisen ligger på over tre millioner kroner pr hytte. Prisøkningen fra i fjor er på ca. 15-17 prosent. Men slik prisøkning som her - tross noe innsatt løsøre - er det ikke ofte jeg opplever, avslutter en travel Henrik Tangen.

Det ble virkelig kjappe penger på vedkommende som kjøpte en liten hytte på Kjørbånn på Langøy i Kragerøskjærgården. Denne hytta hadde i utgangspunktet en prisforlangende på 2,4 millioner kroner. Familien som solgte fikk 2,850 millioner kroner for stedet. Det skulle man tro de var godt fornøyd med. Men da eiendomsmegler Henrik Tangen i Krogsveen kom inn i bildet 14 dager senere ble denne hytta solgt igjen. Denne gangen for 3,4 millioner kroner. Dette viser litt om prisbildet på hytter i Kragerøskjærgården. Prisen stiger nesten raskere enn folk klarer å følge med - på de fleste hytter. I Kragerø viser dette hyttesalget at det er fullt mulig å gjøre store kjappe penger på kort tid. 550.000 kroner i lomma på 14 dager er ikke å forakte. Om man tar sjansen på denne type spekulasjon og setter inn litt løsøre. For det er slett ikke er hytta som teller, men beliggenheten. Den lille hytta på Langøy ligger fint til. Det er bra med sol og nær ferjeleiet, skriver varden.no.

Varden.no avslutter med at det hører også ofte med at de som kjøper hytter for flere millioner kroner river selve hytta. Hvorvidt dette kommer til å skje på Langøy, er ikke avklart. Men det er beliggenhet, ikke hyttas beskaffenhet som avgjør prisen i Kragerø.