Det er budskapet til eventuelle kjøpere av ei hyttetomt på nesten to mål og med seksti meter strandlinje rett nord for Rica Havna Hotel på Tjøme. Men til tross for at det etter reglene bare er anledning til å sett opp telt der, er prisantydningen satt til svimlende to millioner kroner.

Flere tilsvarende tomter

I juni brakte Øyene nyheten om at en tilsvarende tomt i Båtbyggerstien på Hvasser, men uten strandlinje, var solgt for 1,6 millioner kroner, noe som var godt og vel det femdobbelte av prisantydningen på 300.000.

Megleren dengang innrømmet at det hadde vært svært vanskelig å prissette eiendommen, i og med at den etter dagens regler skal være ubebyggelig.

I og med at det denne gangen er noe å sammenligne med, og at også disse eiendommene ligger i det populære Røssesund-området, bekrefter Knut Arild Renstrøm i Privatmegleren at det har vært lettere nå.

- En kollega av meg i firmaet solgte eiendommen i Båtbyggerstien. Selv har jeg også de siste månedene solgt tilsvarende tomter i LNF-områder, hvor det etter dagens regler ikke kan bygges, både på Hvasser og Brøtsø. Alt ettersom det har vært med eller uten strandlinje, har de gått fra en halv million og oppover.

Lottokupong

- Hvem er det som kjøper denne typen tomter?

- Hvis det er brygge på eiendommen, kan det for eksempel være noen som ønsker å legge båten sin der, sier megleren.

- Ellers snakker vi om mennesker som er villig til å ta en risiko, og kjøper det som vi kanskje kan kalle en form for avansert lottokupong, sier han, og gir oss rett når vi antyder at det kan være med et håp om et maktskifte i vesentlig mer liberal retning når det gjelder strandsoneproblematikken.

For det er ikke godt å få kikket inn i den berømte glasskula og spå om hva som kan komme av politiske føringer etter stortingsvalget i 2009, eller kanskje om ti eller tjue år.

Derfor kan det godt hende at å gi to, tre millioner, vil være et skikkelig røverkjøp på sikt, hvis eventuelle kjøpere med nok av millioner på kontoen spekulerer i et rikspolitisk maktskifte der strandsonepolitikken blir lagt helt om.

Fantasipriser

Renstrøm er ikke i tvil om at de som om noen år kanskje kan få realisert «lottogevinsten» sin, kan tjene mange millioner.

- Det er bare fantasien som setter grenser for hva slike eiendommer i et så flott område kunne vært verd hvis reglene tillot bygging, sier han, og forteller at han har mye arbeid med disse objektene. For det er viktig at all informasjonen blir gjort tilgjengelig, så kjøperne vet hva de kjøper.

Har «billig» tomt også

Privatmegleren kan også tilby en etter dagens regler nesten like ubebyggelig, men billigere tomt syd for hotellet. Dessuten er den atskillig mer tilgjengelig, siden den ligger på et jorde..

Den er solrik, og med en viss utsikt over sjøen. Prisantydningen er 800.000 kroner.

Begge tomtene har samme eier, og selv om det er flere interessenter, venter megleren fortsatt på bud på tomtene.

Forøvrig opplyser Renstrøm at eieren åpner for å selge begge tomtene under ett.

Tekst og foto: Tom Brodin
www.oyene.no