Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, foto: Nordsjø

Med litt kreativitet og en dose tålmodighet kan du enkelt får en unik og personlig vegg. Å male mønster på veggen er både morsomt for den kreative sjela og kan gi et flott resultat som er ulikt alle andre. Slik kan du skape et personlig interiør samtidig som du får utløp for din iboende kreativitet.

Skikkelig forarbeid

Skal du male hele veggen, gjør alt nødvendig forarbeid først. Underlaget skal være rent, fast og tørt. Når forarbeidet er gjort skikkelig, kan du rulle på malingen i to lag og la tørke. Når malingen er tørr, kan du male mønster.

Målebånd og maskeringstape

Bruk et målebånd til å måle opp hvor mønsteret skal starte på veggen, på begge sider, slik at heksagonene plasseres i lik høyde. Marker med en blyant.

Trekk en maskeringstape mellom merkene, så du får en rett strek. Bruk et vater til å dobbeltsjekke at den er rett.

hexagon 2

Nøyaktighetsarbeid

Du trenger ark, blyant, linjal og saks. Mål opp en likesidet trekant og klipp den ut. Bruk trekanten som mal for å tegne opp heksagonmønsteret, slik at du setter sammen seks trekanter til et mønster. Klipp så ut heksagonen, og du har en «sjablong».

Tape opp sjablongen kant-i-kant med maskeringstapen som danner en linje på veggen. Heng opp så mange sjablonger du ønsker og mål opp avstanden mellom dem, slik at den blir lik.

Fest maskeringstape rundt hver sjablong og fjern sjablongene etterpå.

Én eller flere farger

Ønsker du ensfarget, fylte heksagonmønstre, kan du bruke en passende rull og male inni maskeringstapen nå. Ønsker du at en eller flere av heksagonene kun skal ha en ramme, bruker du en linjal for å tegne opp streker på innsiden av maskeringstapen og maskerer disse linjene også, slik at du får en ramme. Så er det bare å male i fargene du ønsker.

Når du fjerner maskeringstapen, ser du hvor flott det blir.

På ifi.no kan du finne en video som viser prosessen.