Bildet over: Bergensbanen er en av togstrekningene som har viktige stopp for fjellturister. Foto: Rune Fossum, NSB

 

DNT frykter at togtilbudet vil bli dårligere, og at flere av togstoppene tas vekk. Turistforeningen har nå sendt brev til Samferdselsdepartementet, skriver DNT på sin egen hjemmeside.

I forbindelse med behandlingen av Nasjonal Transportplan for 2010-2019 er det igangsatt et utredningsarbeid for å vurdere fremtidig stasjonsstruktur for jernbanen. Stasjonsstrukturen er også tema i Jernbaneverkets handlingsprogram for samme periode. Etter pålegg fra Jernbanetilsynet må Jernbaneverket utbedre en rekke stasjoner hvor plattformlengden er kortere enn toget.

Med dette som bakgrunn vurderer Jernbaneverket fremtiden til stasjoner som har mindre enn 10-15.000 passasjerer årlig. Det betyr at mange av de klassiske togstasjonene i inngangen til fjellheimen kan stå i fare. DNT har 230.000 medlemmer, og er spesielt opptatt av at disse skal benytte miljøvennlige transportalternativer når de dyrker sin friluftsinteresse.

"Ut fra foreningens målsettinger og holdninger - referert til foran - se DNT derfor med stor bekymring på mulige vedtak om å legge ned jernbanestasjoner i stor skala", skriver turistforeningen i sitt brev til Samferdselsdepartementet. Brevet er signert av styreleder Tom-Ivar Bern og assisterende generalsekretær Anne Marit Aamelflot Hjelle, som også ber om anledning til å møte departementet for å utdype DNTs synspunkter.

 

LES OGSÅ: Rekordvekst for friluftslivet