Gina Finsrud ønsker velkommen til tomtemesse og hytteutstilling.
- Her kan man finne noe for enhver smak, både tomter inn mot flotte naturområder og i nærheten av slalåmbakke. Utvalget spenner over det meste, fra Trysil til Hallingdal og nord til Trøndelag, sier messeansvarlig Gina Finsrud.
 
Dette er årets eneste rene tomtemesse, og utstillerne regner med ca 3000 besøkende. Fra tidligere vet man at de som besøker messen har konkrete planer om å skaffe seg ny hytte.
Messen foregår på et område der 11 hytteprodusenter fra før har bygget sine utstillingsmodeller, så muligheten for å finne både en tomt og en hytte man kan like er så absolutt til stede. Messen er dermed en unik mulighet for å velge og vrake mellom nye naturtomter til fjells, samt å ta og se på hytter i forskjellige fasonger.
- Nå er det i ferd med å bli mer kjøpers marked, og utstillerne hos oss er seriøse aktører som legger ned mye langsiktig arbeid og ressurser i sitt tilbud. Utbyggerne påtar seg ofte langsiktig ansvar for å stelle for og opprettholde tilbudet til hytteeierne, sier Finsrud.
De fleste tomtene ligger i klassiske attraktive fjellområder, og på messen vil man helst finne de små og mellomstore prosjektene. Typisk for utstillerne er også at mange er lokale grunneiere man kan møte ansikt til ansikt. I tillegg til tomtetilbyderne har mange av hytteutstillerne en rekke tomter å by på, da overlater man det meste av jobben til andre.
Representanter for Høgevarde presenterer sine tomter for kunde
-Vi ser en trend der kundene har mange forskjellige drømmer. Noen er kun interessert i jakt og fiske, andre vil ha utforløyper og after-ski. Mange vil ha litt av hvert av alt. Det er også en trend at stadig flere ønsker ferdige løsninger. Og denne helgen har man dermed muligheten til å få snakke med bade lokalkjente grunneiere og profesjonelle utbyggere, sier Finsrud.
Godt samhold preger aktørene på tunet, og selv om man konkurrerer om kundene drar alle sammen for å finne det som er best for kunden, enten det blir den ene eller andre hytta.
-At mange hytteprodusenter samarbeider om en slik utstilling er ganske unikt, og en fordel for både oss og kundene, her kan de ta oss alle i øyensyn og treffe sitt valg, sier Oddmund Stenset, en av initiativtagerne til Hytteutstillingen på Hellerudsletta.