Storberget kunne meddele at lovendringene blir lagt fram for Stortinget i mai måned for behandling - og at han tok sikte på å ha "alt på plass" før Stortinget tok sommerferie.

Når det gjelder OVF og Statsskog vil også instruks og lovendring for disse statlige styrte bortfestere også komme nå. Ansvaret for disse instrukser har dog ikke Justisdepartementet, men Kutlurdepartenmentet. Her samarbeider departementene.

Justisministeren var opptatt av at også kommunene gikk foran som ryddige bortfestere ved avvikling av tomtefestekontraktene - og ga festerne en rett til innløsning etter 30 X oppjustert, konsumprisregulert leie. Dette har Horten kommune gjennomført for sine festetomter, meddelte ordføreren fra Horten kommune. Slik bør samtlige kommune gjøre ble det hevdet fra salen.

Godt møte for oss tomtefester - men vi må presse på for å få til en lik innløsningsrett for hus og hytter, ble det hevdet fra salen.

Tomtefesterforbundet fikk god anerkjennelse fra Justisministeren for sitt engasjement - noe som vi skal fortsette med ble det understreket av deltagerne.

Følg med her og i bladet Tomtefesteren som vi sender ut til medlemmene - og meld dere inn som medlem! Vi legger her ut hva NRK Vestfold meddelte om møtet.

Jo fler vi blir, jo sterkere kan vi påvirke tomtefestepolitikken om avskaffelse av dette uvesnet!

Kilde: Tomtefesterforbundet