DSC01724_200Helga Pedersen, som også er leder av Aps programkomité, sa på ordførersamlingen til Ap som fant sted på Gardermoen i forrige uke, at direktoratets forslag om motorferdsel i vassdrag og utmark ikke vil bli vedtatt slik det nå foreligger.
– Vi har ennå ikke trukket noen endelig konklusjon. Men det er svært lite sannsynlig at Ap vil støtte DNs forslag slik det foreligger i høringsbrevet, sier Pedersen til Trønder-Avisa.
Hun er klar på hva hun mener må være kjernen i den nye loven om motorferdsel i utmark.
– Loven må sikre innbyggernes interesse for fritids- og næringskjøring, samtidig som den også ivaretar ville dyr, natur og miljø på en god måte, sier hun.
Hun legger stor vekt på betydningen av trivsel og bolyst, ikke minst i distriktene.
– Å ta vekk muligheten for å kunne benytte snøskuter, ikke minst blant unge, vil være å ta fra dem en viktig trivselsfaktor og et viktig element i det som går under betegnelsen bolyst. Jeg er sikker på at det går an å finne en balansert løsning på dette spørsmålet. Det betyr ikke at jeg vil åpne for fri skuterkjøring, men en løsning som tar hensyn til innbyggerne og deres behov, samt å sikre natur og miljø, sier hun. (©NTB)