Hjelpeorganisasjonen hadde vært involvert i 149 aksjoner fram til ettermiddagen 2. påskedag, og 220 personer hadde fått hjelp. Gjennom hele påsken i fjor gjennomføre Røde Kors hjelpekorps kun 47 aksjoner, hvor 65 personer ble hjulpet.
Av de 149 aksjonene var det 50 leteaksjoner, mens resten var henteoppdrag for politi og helsevesen. Blant annet hentet Røde Kors ut mange som satt værfast på hytter.

690 skadd
690 mennesker ble skadd i påskeuken i år, mot 732 i fjor.
– Tallet er litt lavere i år enn i fjor, og jeg antar at det har sammenheng med en noe redusert utfart på grunn av vinden og uværet i nord, sier Ole Gladsø, leder for Røde Kors hjelpekorps.
Til tross for uværet i store deler av påsken fikk to personer behandling for solbrenthet, like mange som i fjor.
– Stort sett har folk oppført seg bra og har vært godt utrustet. Men i år har mange hendelser vært forårsaket av vind og vær, og det er en del som ikke har hatt med seg kart og kompass, sier Gladsø.
170 vaktstasjoner har vært bemannet i påsken, og 1.900 Røde Kors-medarbeidere har vært på vakt.

22 aksjoner
Norsk folkehjelp har aksjonert 22 ganger i løpet av påsken, og det er et relativt høyt tall i forhold til tidligere år, opplyser nasjonalt beredskapsansvarlig i organisasjonen, Erlend Aarsæther til NTB.
Organisasjonen har imidlertid ikke behandlet flere skader enn normalt, og har registrert seks pasientoppdrag av litt mer alvorlig karakter.
– For de aller fleste har det vært en relativt rolig påske, men en del aktivitet har det vært i Nordland, blant annet med utgraving av innesnødde biler, sier Aarsæther.
Rundt 800 mannskaper fra Norsk Folkehjelp har vært i beredskap denne påsken. (©NTB)

Foto: Røde Kors