Bildet over: Denne hytta i Trysilfjellet brant i natt. Foto: Ingrid Nylund

Det var ved 22.20-tiden søndag kveld at brannvesenet mottok melding om brann i ei hytte på Storsten hyttefelt i Trysilfjellet sør, melder Østlendingen.

- Politiet avsluttet arbeidet på stedet klokken 03.47. Ei to etasjes hytte på 120 kvadratmeter er totalskadet som følge av brannen, sier operasjonsleder Frank Løkken ved Hedmark politidistrikt.

Bare veggene igjen

Torvtaket på hytta ble i løpet av natten fjernet med gravemaskin og det er bare veggene på hytta som står igjen, opplyser politiet mandag morgen.

- Det som er igjen av hytta er ødelagt av vann, sot og røyk, sier Løkken.

Beboerne i nabohytta ble en tid evakuert på grunn av den kraftige røykutviklingen på stedet.

- Disse fikk lov til å flytte tilbake etter rundt tre timer. Ingen personer kom til skade i brannen, sier han. Det var ifølge politiet ingen personer til stede i hytta da det begynte å brenne. Årsaken til brannen skal være en askebøtte som sto på terrassen.

Store innvendige skader

Søndag morgen ble politiet og brannvesenet varslet om brann i en hytte på hyttefeltet på Dommersnes i Vikebygd, et stykke nordøst for Haugesund. Det var en mann inne i hytta, som våknet av at det brant. Han kom seg ut på egenhånd, melder h-avis.no. Mannen pådro seg ikke alvorlige skader, men ble fraktet til sykehus i ambulanse med en skade i en hånd og noe røykskader.

Brannvesenet klarte få kontroll på brannen, og hytta står fortsatt, men det er store brann- og røykskader innvendig. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Mistenkt for brannstiftelse

Søndag kveld brant en hytte mellom Landfallhytta og Hvalsdammen ned til grunnen. En 35 år gammel kvinne er mistenkt for å ha tent på, melder Drammens Tidende. En hundepatrulje fra politiet fulgte spor fra hytta. Om lag 500 meter inn i skogen fant hundepatruljen kvinnen. 35-åringen var forvirret, kald og beruset da hun ble pågrepet.

Kvinnen ble fraktet til arresten i Drammen. Der har hun sittet å påvente av avhør. Mandag formiddag forsøkte politiet å gjennomføre et avhør av kvinnen. Hva som kom fram i avhøret er foreløpig ukjent for leder for krimvakta Thor Ingolf Johansen.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om kvinnen skal fremstilles for varetektsfengsel. Dette vil bli avklart i løpet av dagen.Brannvesenet fikk melding om hyttebrannen klokken 17.40 søndag. Da brannvesenet kom til stedet var hytta overtent.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE