Brannvesenet har ikke full kontroll over brannen i Stange-området, som startet like ved riksvei 24 tirsdag. Brannmannskapene driver med etterslokking i området, men det skal lite til før brannen tar seg opp og fortsetter sørover.
-Det blusser opp til stadighet. Vi har kontroll, men brannvesenet er veldig bekymret for at brannen skal ta seg opp igjen. Det er ganske kraftig nord-nordøstlig vind i området, og brannen ligger stadig og ulmer i feltet, understreker Hedmark politidistrikts informasjonsleder Kari Anne Dobloug overfor NTB.
Rundt 4.000 mål skog har allerede gått tapt i skogbrannen, som mannskapene ikke fikk kontroll over før i morgentimene onsdag.
Brann i Våler
I Våler i Solør brenner det i Kynna-området. Brannen går sørvestover langs Holsjøen. Stadige kastevinder fra forskjellige retninger vanskeliggjør slokkingsarbeidet, og det brenner over et område på rundt 300-400 mål.
-Brannvesenet og frivillige jobber nå med å lage en branngate ved vannet Nordre Fløgen for å prøve å avgrense brannen på den måten, sier Dobloug.
En skoleklasse med 32 elever og lærere fra Våler ungdomsskole oppholdt seg et stykke unna selve brannområdet onsdag. De fikk beskjed fra politiet om å avbryte turen og komme seg ut av området.
- Det var ingen reell fare for elevene da de befant seg langt fra området hvor det brenner, men de fikk nok med seg en god del røyk og røyklukt på grunn av vinden. Siden vi ikke vet hvordan brannen sprer seg, ønsker vi ikke å ha dem i området, sier Dobloug.
Politiet har opplevd at flere personer har prøvd å ta seg inn i området for å redde verdier fra hyttene sine, men henstiller til publikum om ikke å gjøre det nå.
Brann i Engerdal
Den tredje brannen i Hedmark er foreløpig relativt liten og har blusset opp i Engerdal på grensen mot Rendalen i et område kjent som Sømåkvolvet. Det brenner verst i et område på rundt 500 x 500 meter.
- Brannvesenet har ikke kontroll over brannen, og det som vanskeliggjør slukningsarbeidet er at brannen foregår i et område som ligger svært vanskelig tilgjengelig rundt 1 mil fra nærmeste vei, forteller Dobloug.
Mannskaper fra brannvesenet og Sivilforsvaret må derfor inn i området med ikke-motoriserte vannvogner.
Brannen foregår i et område uten bebyggelse og med mange småvann, myr og skog. (©NTB)