Bildet over: Tuddal er ett av tre områder i Telemark der innbruddstyver har herjet i hytteområder.

Tirsdag ble politiet varslet om grovt tyveri i en hytte i Tuddal i Hjartdal kommune. Melderen var eieren av nabohytta, og det kan være innbrudd i to-tre andre hytter også. Politiet avventer nærmere opplysninger, opplyser operasjonsleder Gunnar Hanssen ved Telemark politidistrikt til avisa Varden.

Mandag ettermiddag ble det oppdaget innbrudd i fire hytter i Kragerø-skjærgården. De fire hyttene ligger på øya Skruer i Kragerøskjærgården, melder Kragerø Blad Vestmar.

Tidlig lørdag morgen ble det meldt om innbrudd i til sammen åtte hytter på på Rognstranda i Bamble. Antallet innbrudd er i løpet av tirsdag oppdatert til 16. Dermed er det samlede antallet hytteinnbrudd i Telemark de siste dagene oppe i over 20.

Det foreløpig største raidet er det som har rammet 16 hytter og en campingvogn i Bamble. Det er hyttene som ligger innunder Rognsåsen som har hatt uønsket besøk. Noen har brutt seg inn ved å knuse ruter eller å bryte opp dører i til sammen 16 hytter og en campingvogn.

– Det er i alle fall det vi har fått melding om så langt. Fremdeles kan det jo dukke opp flere meldinger, men det virker som det bare er i det nevnte området noen har brutt seg inn, forteller politiførstebetjent Svein-Erik Vatle ved Bamble lensmannskontor til Porsgrunns Dagblad.

Telemark politidistrikt vil gjerne komme i kontakt med alle som har sett mistenkelig aktivitet i de aktuelle hytteområdene de siste dagene.

MØT HYTTEAVISEN PÅ FACEBOOK