– Dette er helt rått, helt fantastisk og veldig stort, sier Christine Mowinckel til isoler etter at Pan Tretopphytter ble tildelt den gjeve prisen under et arrangement i Brüssel.

Skjermbilde 2019-10-16 kl
Pan Tretopphytter sto ferdig i 2018.

- Skogen og naturen vinner

Foto: Skjermdump fra panhytter.no

Det var såmenn ikke småprosjekter Christine Mowinckel og Kristian Rostad knivet med i denne konkurransen, hvor design og anvendelsen av stål i konstruksjonene står sentralt.

Blant de nominerte prosjektene fra hele Europa var Adidas-hovedkvarteret i tyske Herzogenaurach og tennisbanen til French Open, Simonne-Mathieu Tennis Court i Paris.

– Vi snakker så store mengder penger, stål og kompetanse blant de store prosjektene i Europa. Og så kommer på en måte lille Pan Tretopphytter fra Åsnes Finnskog og tar alt! På mange måter er det skogen og naturen som vinner, sier Mowinckel

Fikk mistanke

Pan Tretopphytter som er tegnet av sivilarkitekt Espen Surnevik, sto ferdig i fjor. Sivilingeniør Finn-Erik Nilsen har stått for den stålfaglige biten av prosjektet. Arkitektens visjon var å lage noe som skulle falle naturlig inn i det eksisterende landskapet, uten å lage inngrep i naturen. Skogen skal ha vært den viktigste inspirasjonskilden.

Allerede ved ankomst i Musical Intrument Museum i Brüssel begynte ekteparet og gründerne fra Åsnes Finnskog å lukte lunta, forteller iSolør. 

– Vi fikk utdelt et magasin ved inngangspartiet, hvor Pan Tretopphytter var på framsida. Dette var jo veldig positivt for oss, og vi tenkte at det kan bety noe mer.

Og det gjorde det.

De to hyttene som inngår i Pan Tretopphytter, har siden åpningen påkalt stor oppmerksomhet. Blant andre en rekke kjente europeiske magasiner har vært på besøk på Finnskogen og gitt prosjektet begeistret omtale.