Derfor, og fordi den formerer seg eksplosivt og blant annet fortrenger blåskjell, burde den svartelistede arten vært utryddet her hos oss. Men det kan vi bare glemme, vi har ikke mulighet til å ta knekken på den så fort og effektivt som den formerer seg.

unknown
Like før Erling Lae tiltrådte som fylkesmann i Vestfold i 2010 kom han over dette skallet av stillehavsøsters. Siden den tid har denne østersen spredt seg voldsomt.

Spis den

Som mye annen sjømat, er stillehavsøstersen god, så det får være et plaster på det blodige østerssåret at vi kan spise den.

Men du bør ikke slurpe den i deg rå, sånn som det gjøres på finere restauranter. Da kan du bli sjuk.

Følg blåskjellvarselet

Som blåskjell, får den i seg giftige alger hvis sånne er tilstede, så derfor er det veldig greit å følge med på blåskjellvarselet på matportalen.no.

Men selvom de ikke er forgiftet av alger, skal de likevel varmebehandles. Grunnen er at østersen kan ha et virus.

Damp den eller grill den

Damping i en kjele er én metode, en annen er grilling. Men altså - ikke spis den rå.

Et festmåltid til helga, kanskje? Og tenk på hvor mye du sparer, for østers er dyrt ...

Les også om en minst like forhatt skapning, som svært få spiser. Her kommer et råd om hvordan du, i alle fall til en viss grad, kan kvitte deg med brunsnilene.