Bildet over: Kai Tidemann i Veolia transport opplyser at det ikke er grunnlag for å kjøre mer buss akkurat nå, fordi kundegrunnlaget er for lite. Foto: Torill Kolbu

Bor du i Elverum er det mulig å ta en dagstur til Trysil, men da må du ta andre busser enn Trysilekspressen. På hverdager går første buss til Trysil fra Oslo 12.15 og ankommer Trysil busstasjon 15.55. Da har du ikke mange minuttene på deg, før bussen går tilbake mot Oslo klokken 16.00. Lørdager går første buss fra Oslo 13.00 og ankommer Trysil 16.40. Siste buss til Oslo fra Trysil lørdag, er klokken 14.00, melder avisa Østlendingen.

20 minutter i Trysil søndag

Søndager har du best tid på deg, dersom du ønsker å bruke Trysilekspressen til en dagstur til Trysil fra Oslo. Første buss fra Oslo går klokken 13.00 og ankommer Trysil busstasjon klokken 16.40. 20 minutter senere, klokken 17.00 returnerer bussen mot hovedstaden.

- Det er ikke markedsgrunnlag for å kjøre på noen annen måte. Skulle vi hatt grunnlag for å kjøre oftere, måtte hver trysling ha tatt bussen en gang i uka, sier Kai Tidemann i Veolia transport, selskapet som kjører og drifter Trysilekspressen.

Utvider ved juletider

Rutetabellen som gjelder i dag, varer fram til 19. desember.

- Da kjører vi med en helt annen tabell. Det er grunnlag for å gjøre det når skisesongen starter opp like før jul, sier Tidemann. Han poengterer at det finnes muligheter for å komme seg til Trysil på en dagstur, dersom man ønsker det. Men da må man benytte andre bussruter enn Trysilekspressen.

Tilbud Elverum – Trysil

Mandag til fredag kjører Veolia transport en lokalrute mellom Elverum og Trysil i samarbeid med Hedmark Trafikk.

- Disse rutene står ikke rutetabellen til Trysilekspressen, forklarer han. Rutene på denne bussen finnes i Hedmark Trafikks ruteplanlegger på internett, og har avgang fra Elverum 07.40. Den ankommer Trysil busstasjon klokken 08.50. Da har du drøye sju timer på deg, før siste buss går tilbake til Elverum klokken 16.00.

Denne bussen går kun mandag til fredag, ifølge Hedmark Trafikks ruteopplysning.

Samme takstsystem

Trysilekspressen kjøres i dag uten tilskudd fra det offentlige, mens rutebussen om morgenen går med offentlig støtte.Tidemann opplyser at takstsystemene på de to bussrutene likevel er de samme.

- Vi kjører alle rutene mellom Elverum og Trysil etter Hedmark Trafikks takstsystem. Alle kort og billettsystemer Hedmark Trafikk har på denne strekningen, gjelder på alle bussene våre, sier han.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE