WWFs internasjonale kontor i Sveits har valgt å fronte Trillemarka-saken i en ny verdensomspennende aksjon.

– At WWF internasjonalt har engasjert seg i saken, viser hvor viktig Trillemarka er. Mange arter og et stort, sammenhengende skogsområde med biologisk mangfold er svært viktig, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).


Hele verden
Regjeringen kommer snart til å motta opp mot 10.000 e-poster fra hele verden med krav om verning av Trillemarka.

– Kampanjen innebærer at informasjon om konflikten rundt Trillemarka blir oversatt til verdens største språk og lagt ut på WWFs internettsider i alle fem verdensdeler, opplyser WWF-koordinator Rasmus Reinvang til Nationen.

Trillemarka-oppropet er oversatt til portugisisk, japansk, italiensk, spansk og kinesisk. Der slås det blant annet fast at rundt 100 rødlistearter lever i Trillemarka.


Norges omdømme
– Det vil være viktig å ta hensyn til Norges internasjonale forpliktelser. Norges omdømme vil avhenge av beslutningen vi tar, innrømmer Bjørnøy.

Hun sier alle innspill har betydning før beslutningen fattes.

– Jeg er ikke overrasket over engasjementet, men litt overrasket over intensiteten og de sterke følelsene på begge sider. Det har gjort det vanskelig å holde diskusjonen på et faglig og rasjonelt nivå, både lokalt og i samfunnet for øvrig, sier Bjørnøy.

Hun lover en avgjørelse i saken i løpet av få uker. (ANB)