Nrk.no skriver videre at Kvalsund har en av Finnmarks største konsentrasjon av hytter. Ordfører i Kvalsund, Ragnar Olsen, synes det er svært beklagelig at hytteeierne tar seg til rette på denne måten.

-Uloveligheter generellt har jeg ikke noe til overs for, så jeg synes det er veldig beklagelig at noen tar seg til rette uten å ha søkt.

Han understreker at hyttene ofte bygges i skrått terreng, og at folk trenger både vann og mere til mens de er på hyttene.

-Om man ikke har kontroll på avløp og septik så kan man risikere og få avrenning ned til naboens vannkilde, det kan igjen føre til alvorlige sykdommer.

Lekkasje?
 
Olsen er også redd for at det skal oppstå lekkasje fra de ulovlige septiktankene og ut i den lakseførende Reparfjordelva. Derfor oppordrer ordføreren de som har gravd ned tankene ulovelig om å si fra om dette til kommunen, skriver Nrk.no.

Og har du planer om å utstyre hytta di i Kvalsund kommune med septiktank, er Olsens oppfordring krystallklar.

-Jeg vil på det instendigste be enhver som tenker på å legge ned tank eller å gjøre andre tiltak i sine områder, om å ta kontakt med kommunen for å sjekke om dette er greit, eller søke om tillatelse.

Må søke

Nrk.no skriver at Torbjørn Svendsen er leder for Vest-Finnmark hytteforening avdeling Hammerfest og Kvalsund. Han sier at de ennå ikke har fått noen henvendelse fra Kvalsund kommune når det gjelder saken.

Svendsen mener at hytte-eierne vet at de må søke for å grave ned en septiktank. Han poengterer at det er den eneste riktige fremgangsmåten i en slik sak.

Bilde: Favoritthytten.no