De to hytteeiere var med på en større dugnad hvor det ble felt flere titalls trær. Selv om rundt femten personer deltok i trefellingen, ble bare to av hytteeierne dømt. De to må nå betale 600.000 kroner i erstatning og rundt 580.000 kroner i saksomkostninger.

Felte over 300 kubikkmeter

Det var i 2010 og 2011 dugnadsgjengen gikk løs på trær i områder ved og på et hyttefelt på vestre Grimsøy i Sarpsborg kommune. Samlet sett ble det hogd ned rundt 300 kubikkmeter. Enkelte av trærne er anslått til å være over 80 år gamle. Aksjonen hadde til hensikt å bedre utsikten til en del hytter i området.

Les Borgarting lagmannsretts kjennelse her

Ga tillatelse til tynning, ikke flathogst

Grunneieren hadde gitt tillatelse til tynningshogst og rydding på sitt område, en tillatelse som ble gitt under forutsetning av at det ikke ble foretatt hogst på kommunens friområde eller andre festeres grunn.

To hytteeiere i feltet oppdaget en tid etter den siste dugnaden hva som hadde skjedd på tomtene deres. Bestrebelsene på en minnelig løsning førte ikke fram og de to anla sak mot de to hyttenaboene som de anså hadde gått i bresjen for hogsten.

Anken avvist

I Sarpsborg tingrett ble to hytteeiere holdt ansvarlig for dugnaden. Tingretten dømte dem til å betale 600.000 kroner i erstatning samt ytterligere 240.000 kroner for å dekke motpartenes advokatregning. Dette ville de to hytteeierne ikke akseptere og anket til Borgarting lagmannsrett, som nå altså har avvist anken.