I ei tilfeldig pakke på sju bord, viste det seg at fire var like. To andre var også like, slik at det altså bare var tre varianter. Det ville ikke blitt noen pen avslutning av golvet, så det ville kanskje bli nødvendig å ta opp igjen noen lengder for at det skulle bli bra.
Laminatgolv 2
Nå blir det lettere å få det pent

To pakker – sju varianter

Hvis vi derimot blander innholdet i to pakker, bør det gå bedre. I vårt tilfelle ble det nå sju varianter, og vi var berget. Det er også lurt å passe på at toppbordet i pakkene er ulike. Da er det større mulighet for at innholdet i pakkene er mest mulig forskjellige.
Laminatgolv 3
21 laminatbord i 8 hauger.

Tre pakker – åtte varianter

I vårt tilfelle ville vi kommet veldig godt ut med to pakker. Ofte kan det nok likevel være lurt å åpne tre. I akkurat dette tilfellet betydde det ikke så veldig mye, siden antallet varianter bare økte fra sju til åtte.
Laminatgolv 4
Antallet hauger er redusert

Kanskje du bør samle bordene det er få av

Det ble endel varianter som det var bare ett eller to bord av. Disse kan det kanskje være like greitt å samle. Her valgte vi å legge dem i to hauger med omtrent like mange som i de tre andre haugene. Da er det bare å begynne fra venstre mot høyre eller omvendt, ett bord fra hver haug. Det eneste du må passe på, er hvordan det ser ut sideveis.