Stedvis var det kø, men ellers gikk utfartsdagen fint. Foto: ©istockphoto.com
Selv om det periodevis var svært tett trafikk enkelte steder i hovedstadsområdet kunne ikke de som arbeider med trafikken ønsket seg en bedre utfartsdag.
– Det har vært en del trafikk, selvfølgelig, men det har gått greit. Det har nesten vært som en normal fredag. Alle har kommet fram som de skulle, sier Gun Aaserudhagen ved Vegtrafikksentralen til NTB.
I sørgående retning ut av hovedstaden sto det imidlertid bom stille fredag formiddag. Men køen løste seg sakte, men sikkert opp i løpet av dagen.

Satt fast i Drammen
I Drammen ble det også kaos da E18 ut av byen ble stengt. Mange frustrerte bilførere ble sittende fast i byen, men også det løste seg uten de store problemene.
– Det var nok temmelig hektisk der, og det meste sto stille. Men det roet seg ned, og nå er det ikke noen problemer på veiene, sier Aaserudhagen fredag kveld.
Utrykningspolitiet mener det største problemet med kødannelsene er utålmodige sjåfører. Selv om det frister å komme til hytta så fort som mulig kan det bli både farlig og dyrt, advarer UP-sjef Odd Reidar Humlegård.

– Hold køen
– Utfordringen er å få flest mulig til å holde køen. Foreløpig ser det greit ut, folk holder seg i skinnet, og vi følger med, blant annet i sivile biler, sier han til NTB.
Mange forsøkte fredag på å slippe unna køen ved å dra tidlig, men det ga ikke den store uttellingen. På de aller fleste veier ut av hovedstaden sto det bom stille fra formiddagen av.
Humlegård ser ikke for seg de store problemene når folk skal hjem til hverdagen igjen.
– Hjemfarten blir spredd utover to dager, og kommer nok til å gå fint. Men vi skal følge med, lover han.
Det fine været bidro også til at pinseutfarten fant sted på en rolig måte for de aller fleste. Utfordringen for bilistene ble å glemme de få minuttene man kan spare ved en forbikjøring.

– Ikke hast
– Man vil ned til hyttene for å åpne dem for sesongen, men må tenke som så at det ikke er så farlig om man kommer et kvarter senere ned. Det er ingenting å hente på å kjøre forbi, det er mer eller mindre samme trafikkbildet lenger ned, sier Humlegård.
UP-sjefen utelukker ikke at noen førerkort kommer til å ryke på grunn av forsøk på å få noen ekstra minutter på hytta.
– Vi er på veien for å sikre oss at alle kommer trygt fram og tilbake, og vi kommer nok til å ta noen førerkort, sier Odd Reidar Humlegård til NTB.