UP ønsker å bøtelegge aggressive påsketurister. Kjør forsiktig å ta hensyn er vårt råd.
Erfaringene til Utrykningspolitiet viser at det er flest ulykker på utfartsdagene i påsken, spesielt onsdag før skjærtorsdag.
– Vi ser at den store trafikktettheten på utfartsdagene endrer noe på folks kjørevaner. Da er det viktig at bilistene følger køen, sier distriktsleder i UP, Ole Høiby, til NTB.
En rekke sivile UP-biler har som oppgave å luke ut de mest aggressive sjåførene.
– I påsketrafikken er det mange påkjøringer bakfra eller utforkjøringer. Det er ofte et resultat av at sjåføren er uoppmerksom. En ting er mobilbruk, men også avislesing og kaffedrikking mens man kjører bil kan få alvorlige konsekvenser for en selv og andre, sier Høiby.

32 bøtlagt
I formiddagstimene tirsdag hadde UP farts- og promillekontroll på E18 ved Svartskog.
I lasermålingen ble 32 bilister bøtlagt for fartsovertredelser av de 251 som passerte kontrollpunktet. Den høyeste hastigheten ble målt til 107 km/t i 80-sonen.
– Det var et helt normalt resultat, sa Høiby som selv var tilstede da UP innledet påskekontrollene.

På feriesteder
Utrykningspolitiet prioriterer også denne påsken de strekningene der trafikktettheten er størst i tillegg til at de blir mer synlige på typiske feriesteder som for eksempel Trysil, Geilo og Hemsedal.
Statistikken viser at det i snitt har vært over 150 trafikkulykker med personskader i påsken de siste sju årene. De alvorligste ulykkene er konsentrert rundt de mest populære utfartsveiene, ifølge UP. (©NTB)