Norsk hyttesenter Tinde 1 - IMG_9988
Glittertind er Tinde-hytters nye modell på Norsk Hyttesenter på Hellerud.

Den som sysler med hytteplaner kan knapt gjøre noe smartere enn å starte ”orienteringsløpet” nettopp på Norsk Hyttesenter. Her kan familien stikke innom i alt 24 fullt innredede hytter fra 18 ulike leverandører, studere stil, størrelser og funksjonalitet ”live”. Om ikke døgnet rundt, så treffer man i hvert fall til bestemte tider også folk på hyttene.

Norfsk hyttesenter - Telemarkhytter - IMG_9976
Telemarkhytter er nå også representert på Hellerud.

Midt i smørøyet

- Det er ingen tvil om at utstillingen på Hellerud er viktig både for hytteinteresserte og for oss som leverandør, sier Audun Skattebo, administrerende direktør i Tinde Hytter i Gudbrandsdalen. Hytteområdet på Hellerud ligger jo midt i smørøyet i forhold til markedet. Vår eldste hytte, Tinden, har nå stått der i ti år og har virkelig gjort jobben sin i møtet med publikum. Nå er vi spent på responsen på vår aller siste modell, Glittertind. Glittertind er nemlig en av seks nye hyttemodeller som er tilkommet på området den seinere tid.

Ålhytta har bygd en ny, 54 kvadratmeter (BYA) stor hytte som er ment å møte den økende etterspørselen etter mindre hytter. Familiehytta har satt opp to av sine populære modeller på området, Rondablikk og Furtangen, som begge er på over 100 kvadratmeter. Det samme har Telemarkhytter og Tremax. Dessuten har Øverbygg satt opp en ny visningshytte av modellen Fagerlia. Når vi tar med at Saltdalshytta hadde klar sin visningshytte på området i fjor vår, betyr det at i alt åtte nye hytter er kommet til på under to år.

(C)Svardal
Ålhytta merker stor interesse for sin noen og femti kvadratmeter store hytte, som nå vises på Norsk Hyttesenter.

Mindre villmarkspanel

De første hyttene på dette ”demo-tunet” ble åpnet i 1998. Noen statisk presentasjon av norske hytter er dette såvisst ikke. Også i hyttemarkedet merkes endringer i folks preferanser. I løpet av de nesten 15 årene som er gått siden starten, har en rekke hytter derfor blitt plukket ned og erstattet av nye modeller. Ålhytta merker allerede stor interesse for sin nye – i størrelse – ganske beskjedne hytte.

– Det er en tydelig interesse for plasseffektive hytter. Bare de siste dagene har jeg fått spørsmål fra flere kunder som ber om tilbud på hytter i størrelsen 54-66 kvadratmeter. De sier de ikke trenger noe ”hjem nummer to”, men et sted hvor de kan ”stille om”, forteller Bård Svardal, Ålhyttas salgs- og markedsansvarlige.

Audun Skattebo i Tinde forteller at bedriften merker en økende interesse for hytter med et moderne preg, noe mindre etterspørsel etter tradisjonell norsk hyttestil.

- Antydningsvis kan man vel si at det handler mer om store vinduer enn villmarkspanel i våre dager, sier Skattebo. Nyhetene er altså mange. Her kan familien gå fra hytte til hytte og vurdere hvilken stil og hvilke løsninger som passer best.

Les også om det nye energiløsningen