Glemt er irritasjonen over brøytebilen som aldri kom, den er erstattet med yr glede over at vårblomster titter fram i den ustelte hagen.
Mellom 20. og 22. mars er det vårjevndøgn. Etter det er dagen igjen lenger enn natta, og dermed kan de fleste av oss erkjenne at våren er kommet. Sammen med dårlig samvittighet for alt foranstående vedlikehold av bil, båt, hus, hytte og kropp.

Sommertid!
Natt til søndag skal vi igjen skru klokka en time fram. Over på sommertid! Noen vil plages av å «miste» en time nattesøvn, mens andre vil glede seg over at tiden går raskt framover, hvis de for eksempel befinner seg på en kjedelig fest natt til søndag.
Det var strålende sol i store deler av landet onsdag, og en rask tur rundt i hovedstaden bekreftet at vårtegnene er mange. I Botanisk hage skinte gule blomster mot en like strålende blå himmel, friluftsetatens folk var fortsatt opptatt med stell av bed og busker i de mange parkene, og stille, blankt vann på Huk speilte den høye himmelen og den klare synsvidden. Og på byens mange turstier kunne man se unge og gamle i vårantrekk, passelige spasersko og med vårfornemmelser i blikket.

Andre vårtegn
Hvis noen fremdeles er i tvil, er det bare å henvise til andre sikre vårtegn: Vinterskosalg i butikkene, en strøm av kjøpekåte nordmenn på vei til Sverige, fagforeninger som kvesser knivene før lønnsoppgjøret og serveringssteder som setter ut bordene.
Andre sikre vårtegn: Pollensesongen er i gang, lang kø ved bilvasken på bensinstasjonen, insekter og fugler dukker opp igjen, og det er flere tohjulinger på veiene.
Dessuten: Årets russ begynner å vise seg, vinduene i huset ser skitne ut, høy solbrillefaktor i bybildet og oppslag om loppemarked i nabolaget. (©NTB)

Foto: Freephoto.com