«Skiftende bris. Enkelte regnbyger. Gløtt av sol» lyder varselet fra Meteorologisk institutt for nesten hele Sør-Norge lørdag.

Blåbærtur
Til tross for en varm og tørr sommer i sør, har ikke bærhøsten tørket bort, og flere steder i skogen og på fjellet er det fortsatt rikelig med blåbær. Tyttebærene er like rundt hjørnet, men moltesesongen i sør er stort sett over.
I Nord-Norge er det størst sjanse for å se sola til helgen. Der vil temperaturene ligge mellom 12 og 18 grader midt på dagen lørdag og søndag. Ifølge Meteorologisk institutt kan temperaturen i Sør-Trøndelag komme opp i 22 på lørdag og noe lavere søndag. Her kan det også ventes en del sol.
Også i Sør-Norge kan sola titte fram enkelte steder, men her er det langt større risiko for en regnbyge eller to – fra 5 til 15 mm nedbør – under bær- eller fjellturen.
Det ventes mer regn i innlandet enn på kysten.

Gløtt av sol

Mange benytter sensommeren til en fjelltur, og de som skal høyt til fjells, som i Jotunheimen og Rondane, må også regne med noen regnbyger i helgen. Temperaturen vil ligge mellom 7 og 12 grader, og det ventes fra 5 til 15 mm nedbør. Men også her kan det bli gløtt av sol.
I Nord-Norge varsles det om lite eller ingen nedbør de fleste steder, og temperaturer opp mot 20-tallet, blant annet i Troms. (©NTB)