Værvarslene er blitt nøye målt og vurdert av nesten 2.000 skoler og privatpersoner. Og konklusjonen deres er klar: Meteorologene får ståkarakter med glans, faktisk fikk halvparten av værvarslene karakteren «svært bra», skriver Aftenposten.
– Dette var oppløftende resultater. Det er morsomt å se at våre modeller har truffet godt. Slike målinger er kostbare, og nedbøren er gjerne svært lokal i Norge. Derfor er det fint at vi fikk mobilisert så mange målere, sier Knut Helge Midbø, forsker ved Meteorologisk institutt på Blindern og bidragsyter til prosjektet.
Det var i forbindelse med Ekstremværuka og Forskningskampanjen «Regnsjekken» at elever og privatpersoner over hele Norge fikk i oppgave å måle nedbøren i lokalområdet i en uke. Deretter sjekket de om værvarselet stemte med de faktiske målingene.
Fredag slippes rapporten som konkluderer med at meteorologene treffer bra eller svært bra i 75 prosent av tilfellene. Vanskelige lokale forhold ved kysten skaper mest problemer for meteorologene. Derfor bommet de oftest på nedbørsvarslene for Aust-Agder og Hordaland. (©NTB)