Pressemelding:

Stedet Gamlestølen har vært drevet som støl gjennom generasjoner. Gamlestølen er Vadres eneste besøksgård. Gardsdriften får nå følge av et større utvalg av fritids- og friluftsaktiviteter tilpasset alle i alle aldre.


– Vi har lenge sett at Gamlestølen har et potensial for å være et av Norges største fjelleventyr for mange, både for dem som vil oppleve området noen dager eller de som vil bli hyttebeboere i området. Derfor setter vi dagens aktivitetstilbud mer i system, fyller på nye og gjennom betydelige investeringer øker overnattingskapasiteten og fasilitetene på fjellstuen, garden, kulturarena, fiske og alt hva natur kan by på, sier grunneier Kjell Bergum på Gamlestølen.

Katrine Lunke
Kjell Bergum er villig til å satse stort.

Stor etterspørsel

Bergum arbeider allerede aktivt med å utvikle et hotell med opp mot 100 sengeplasser, han har et større antall hyttetomter til salgs og er i ferd med å sette opp et eget matsenter for lokal mat fra Valdres som en del av Gamlestølen Naturpark. Naturparken ligger inntil Langsua Nasjonalpark og med utsikt til Jotunheimen Nasjonalpark.


– Jeg er stolt av området og har gjennom den eksisterende aktiviteten vi har her sett både en etterspørsel etter og et marked for et større tilbud på og rundt Gamlestølen. Det er planene for dette vi nå lanserer og utvikler, sier han.

Samarbeid med natur- og kulturparken

Satsingen skjer i samarbeid med den fagkunnskap Valdres- Natur og Kulturpark besitter, og målet er at vi kan bidra og høste av den langsiktige merkevarebyggingen av regionen som skal gi økt verdiskaping og livskraft i Valdres. Dette er veldig motiverende for oss, sier Bergum.

– Interessant

– Gamlestølen har vært dyktige på å bygge et spennende tilbud og være nytenkende for hvordan de kan utvikle sitt område. Dette er en spennende næringsutviklings- og et destinasjonsutviklingseksempel det blir svært interessant å følge, sier kommunikasjonsansvarlig Jan Askildsen i Valdres Natur- og Kulturpark.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gamlestølen er tilknyttet 300 kilometer med langrennsløyper

Aktiviteter både sommer og vinter

Gamlestølen kan tilby en rekke aktiviteter hele året, som 300 kilometer med langrennsløyper, alpinmuligheter, mer enn 100 fiskevann og store turområder både i skogen og på fjellet. I tillegg har Gamlestølen egen besøksgård, hvor barn kan være sammen med både geiter, hester, høner og kuer. Det er bygget opp et ridesenter på eiendommen og sykling, jakt, juv- og isklatring er noe av de andre mulighetene på stølen.

 

– Attraktivt for mange

Gamlestølen skal utvikles til også å bli en kulturarena i Gamlestølen Naturpark.


– Vi ligger kun to og en halv times kjøring fra Oslo. Vi tror det vil gjøre området attraktivt for svært mange, sier Kjell Bergum.