Høili4
I hverdagen blir det ikke mye tid til familiesamvær hos Heimlis i Asker. Desto viktigere var det at alle kunne være sammen på hytteferie på Sjusjøen, familiens første hytteferie.

Tekst og foto: Einar Lyngar

- Dette har vært en alle tiders påske. Det er første gang vi som familie har vært på ordentlig hytteferie, sier Andreas og Sonja Heimli. Her har vi hatt plenty med tid til hverandre. Det har vært godt for oss alle, sier mor Sonja som sammen med barna Frida (15), Sigurd (12) og Vårin (9) har fått øynene opp for hvor godt hyttelivet kan være. Nå drømmer de om egen hytte. 

Vant øksekasting

Det var far Andreas som deltok i en uhøytidelig nettkonkurranse da kjendis-Farmen ble arrangert. Da scoret han så godt på et dataspill i øksekasting at han ble trukket ut til å feire påsken i den romslige Saltdalshytta Aurora.

- Det var i konkurranse med 6000 andre, så vi hadde rimelig flaks, bedyrer far som til daglig er lege i Lier. Mor er lektor ved Åssiden videregående skole i Drammen, så familien har travle hverdager. Derfor har det vært fint å komme hit og gjøre ting sammen, sier mor Sonja. 

Høili3
Da de kom til hytta på Sjusjøen, ventet en personlig hilsen fra Therese Johaug til hvert familiemedlem.

Hilsen fra Therese Johaug

På stuebordet lå det en hilsen fra Therese Johaug.  Det viste seg nemlig at de hadde kommet til hytta Therese Johaug hadde bodd i mye av vinteren. ”Denne hytta har vært mitt paradis i vinter”, kunne hun fortelle, og hun håpet familien Heimli ville like hytta like godt som hun hadde gjort. Hun hadde også skrevet en liten personlig hilsen til hver og en av medlemmene i familien Heimli. 

Hytta ligger i Birkebeinerbakken hyttefelt, der alle hyttene har en fantastisk utsikt. I det store kjøkkenet har de laget mange gode middager og etter skiturene har de hatt tilgang til stort bad med badstu. Bedre kan vi ikke ha det på en hytte, er de skjønt enige om.

Martin Johnsrud Sundby banket på

På langfredag ettermiddag banket det på døra, og utenfor sto Sigurds store helt, Martin Johnsrud Sundby for å ønske oss god påske. Han kunne fortelle at han hadde mange gode minner fra akkurat denne hytta, hvor han bodde da han selv bygget en maken Saltdalshytte like borti vegen her.

Martin fortalte at han hadde tilbragt flere netter på hytta på Sjusjøen enn hjemme denne sesongen. Det er så fint å kunne ha med seg kona Marieke og de to guttene, fortalte Martin. Det er ingen problem å bo lenge i en slik hytta, og guttene hans er blitt like glade i snø som pappa og stortrives her, kunne skistjernen fortelle.

Travle feriedager

Familien Heimli har hatt travle dager, for Sjusjøen har mye å by på. Her er 320 km nykjørte skiløyper hver morgen, og det er ikke langt til Sjusjøen skisenter på Natrudstilen. Der har de vært et par dager og kost seg i alpinbakken og med ferske kanelsnurrer på Brannhytta som ligger helt på toppen. De har også vært på Midtfjellet der de har smakt på Arnfinns ferske vafler med jordbærsyltetøy.

- Vi er blitt forelsket i Sjusjøen og de mange mulighetene som er her, forteller mor Sonja. En kveld tok vi også med barna på kino i Lillehammer. Bare 20 minutters kjøretur

Høili1
Mye av tiden på Sjusjøen har de tilbragt i de flotte skiløypene, forteller far Andreas som klargjør skiene til Vårin og Sigurd.

Hyttedrømmen

Påsken i den store hytta har bare styrket drømmen om egen hytte for familien Heimli. Et par av barna oppdaget at de hadde klassekamerater i hytter i nærheten og vil nok gjøre det de kan for å påvirke mamma og pappa. Og i hellingene i Birkebeinerbakken er det fortsatt mange hytter som skal bygges.

- Vi har akkurat investert i nytt hus i Asker så det blir nok ikke med det første, sukker far. Men at hytteliv med flott natur og gode muligheter for fysiske opplevelser er en god medisin, er de alle enige om. Dessuten at de har fått mye verdifull tid sammen som har styrket familien.

- Hytteliv er så absolutt noe for oss, så en dag må vi nok gi oss selv en slik mulighet, mener foreldrene til de tre barna, som straks vender tommelen opp.