– For de fleste som ønsker å skru av temperaturen i oppholdsrommene, er det vanskelig å få tappet ut vannet fra oppvaskmaskina. Dermed fryser de lett når strømmen kobles fra og kulden setter inn, sier Remy Hvila Corral til Hytteavisen.

Styrer seg selv

Dette problemet mener han å ha løst på en elegant måte ved å ha utviklet en strømgjerrig varmematte kalt Heating Pad, som legges i bunnen på oppvaskmaskinen. 

- Matta regulerer seg selv via kabelen. Dermed skrur den seg på når temperaturen i rommet synker under fem varmegrader. Matta i seg selv holder 70 grader, forteller den unge gründeren.

Produktet selges gjennom hans nystartede firma  Sigdal Heating Solutions AS.

fryst rør kjeller
Røret var ikke frostsikret. Da kom varmematta Heating Pad til nytte. Foto: Produsenten

Brukes flere steder

En rekke hytteeiere har allerede tatt varmematta i bruk, ikke bare i oppvaskmaskiner.

- Den er anvendelig i flere sammenhenger. Den var for eksempel til stor nytte for en hytteeier som nylig opplevde at vannet frøs i en overgang hvor røret ikke var utstyrt med varmekabel. Også dyreeiere viser interesse for matta som underlag for katten eller hunden på kalde gulv, sier Corral.

Med høye strømpriser ønsker mange å la oppholdsrommene fryse ned når de ikke er på hytta. Men hensynet spesielt til oppvaskmaskinen hindrer mange i å gjøre det.

- Med varmematta på plass i oppvaskmaskinen og kontakten trukket ut av kjøleskapet, kan de trygt gjøre det og spare inn kjøpet av padden på kort tid, mener den oppfinnsomme eggedølen.

Varmematta har en pris på 1299 kroner, men er ventet å stige når neste parti matter leveres fra underleverandøren - Norske Backer.