Søndag reiser 79 barn og voksne og 8 frivillige fra Røde Kors til Merket feriesenter for en uke fylt med turer, grilling, bading, lek og alt som hører til når man ferierer i den norske fjellheimen.  Dette er ett av til sammen 18 ferieopphold som arrangeres av Røde Kors denne sommeren.

Ferie For Alle er et tiltak for barnefamilier som av forskjellige grunner sliter økonomisk. Ferieoppholdene organiseres av frivillige, arrangeres på Røde Kors sine sentre og er gratis for familiene som deltar.

- Vi vet at det er mange barnefamilier i Norge som sliter økonomisk. Da er det naturlig at ferier nedprioriteres. Tanken bak Ferie For Alle er at også disse barna skal få de sosiale opplevelsene som de fleste andre barn i Norge får, sier Guro Enger,  leder for Ferie For Alle i Røde Kors.

Ferie for alle retter seg mot familier som har minst ett barn i alderen 6-13 år og med så svak økonomi at de ikke klarer å finansiere ferie- og fritidsopplevelser på egen hånd. Tilbudet gis til de som ikke har andre tilsvarende tilbud.

Kilde og bilder: Røde kors