Dette blir etter alt å dømme Vestfolds gjeveste hyttepalass. Seinere i år flytter  Brian Jebsen inn i dette svenskproduserte herskapshuset på Vesterøya i Sandefjord.  Foto: Leif Magne Flemmen

Da danske Brian Jebsen sommeren 2007 kjøpte familien Ormestads hus på Sjøbakken i Sandefjord for 32 millioner i kroner, ble det satt ny prisrekord i Vestfold. Hyttehandelen var også blant de aller dyreste i Norge gjennom tidene. Huset ble revet og nå reiser det nye fritidspalasset seg, en variant av det svenske herskapshuset Gripsholmshus.

Når hytta tas i bruk seinere i år, vil Jebsen kunne boltre seg innenfor et bruksareal på totalt 600 til 700 kvm. Det bebygde arealet på eiendommen ved Sandefjordsfjorden er på ca 500 kvadratmeter. Bebyggelsen består av et hovedhus på 455 kvadratmeter, en sidebygning på 92 kvm, en garasje på knappe 100 kvm og et bassenghus på 20 kvm. Svømmebassenget er integrert i terrassen.
 
Et deilig sted
Det var tilfeldig at valget falt på Sandefjord da feriestedet skulle kjøpes, sa Jebsen til SB. Men han bemerket at Sandefjord har en "...fin avstand til Oslo". Det var ene og alene eiendommens egenskaper og karakter som utløste beslutningen. – Et deilig sted, som jeg ønsker å bruke mye, sa Jebsen til Sandefjords Blad etter kjøpet.
 
De tidligere eierne, brødrene Tommy og Tellef Ormestad, arvet eiendommen etter sin far Louis Ormestad. Eiendommen var for noen år siden gjenstand for en rettssak som gikk helt til Høyesterett. Saken gjaldt et gjerde mot den tilstøtende campingplassen. Dommen fastslo at gjerdet måtte rives og at eieren ikke kan hindre allmennhetens gangrett over eiendommen.
 
Jebsen var klar over dette før han la inn sitt bud på Ormestad-eiendommen.
– Det er bare å bøye seg for loven. I Danmark har vi også fri ferdsel i strandsonen, har Jebsen uttalt til Sandefjords Blad.