I løpet av det siste året har Dæhlie og Hans Olofsson kjøpt opp tomter like utenfor Åre, bekrefter Olofsson overfor Finansavisen. Planene skal omfatte 4-5.000 sengeplasser, fordelt på inntil 1.000 hytter og fritidsleiligheter.

- Vi har jobbet i et års tid med grunneierne, men enn så lenge har vi forsøkt å ikke si noe om det. Men det stemmer at Bjørn Dæhlie har kjøpt tre tomter i området og at vi forhandler med flere, sier Olofsson til lokalavisen Östersundposten.

Skikongen Bjørn Dæhlies millionformue har stort sett vokst jevnt og trutt siden han avsluttet skikarrieren for snart 10 år siden, melder E24. Nannestad-mannen skal ha tjent rundt 200 millioner kroner siden skikarrieren ble avsluttet i 2001, noe på 43-åringens egen kleskolleksjon, men mest på eiendom. Blant stedene tidenes mestvinnende vinterolympier har investert og bygget, er Sjusjøen, Trysil, Kvitfjell - og Åre i Sverige, der han for tre år siden oppførte og solgte et 60-talls leiligheter.

Åre er en av de hotteste skidestinasjonene i Sverige. Men til tross for nærheten til Norge er prisene en god del lavere enn i den norske fjellheimen. Åre ligger 16 mil fra Trondheim, i Jämtland. Skistedet var blant annet åsted for VM i alpint i 2007. Åre var også åstedet for det mye omtalte sidespranget til den svenske prinsesse Madeleines ex-forlovede, Jonas Bergström. Prinsesse Madeleines ex var på guttetur til Åre da han traff norske Tore Uppstrøm berg. Sidespranget med den norske jenta skal ha vært medvirkende til at den kongelige forlovelsen nylig ble brutt.