Hyttenaboene sier ja, men Porsgrunn kommune vender tommelen ned. Fylkesmannen i Vestfold og Telemark stiller seg bak vedtaket.

Skjermbilde 2020-09-23 kl
Den avskjeermede utedusjen er under 2 kvm stor. Illustrasjon: Byggmakker

Opp på nytt

Hytteeiernes beskjedne ønsker er at hun skal kunne dusje utenfor sin lille hytte, men ønsker noen skjermende lettvegger rundt. Hytta er så liten at der er det ikke plass til noen dusj. Nå har hytteeieren påklaget avslaget på dispensasjonssøknaden. Dermed kommer saken på nytt opp i kommunens utvalg for miljø og byutvikling, skriver avisa Varden.

Anbefaler nytt avslag

Rådmannen tilrår imidlertid at kommunen holder fast ved sitt avslag. 

«En tillatelse i dette tilfellet vil medføre at liknende søknader i framtiden blir vanskelige for kommunen å avslå. Konsekvensen av mange små tiltak er at strandsonen i pressområdene i kommunen blir ytterligere nedbygget, i strid med hensynene bak den konkret fastsatte byggegrensen», skriver han i følge Varen. Trine Celius er sjokkert over holdningen.

- Å sette opp noen levegger og så kople en dusj til avløpet kan ikke være noe stort problem, sier hun og har vanskelig å se for seg at det blir noen kø av av hytteeiere som vil ha en slik løsning.