Bildet over: Grunneier Endre Lie (t.v.) har engasjert Olav Raddum i Raddum Prosjekt til å utarbeide planbeskrivelsen. Reguleringskartet har Arkitektkontoret K16 stått for. Foto: Tore Sandberg

 

Sammen med broren Svein Arne Lie eier Endre Lie et skogsområde mellom Hoensvannet og Himsjø i Øvre Eiker. Lie har søkt kommunen om å få anlegge 40 hyttetomter i det 350 mål store området. Politikerne i planutvalget godkjente denne uken å sende planen hans ut på høring, melder Drammens Tidende.

Kart_Ovre Eiker
Her, mellom Hoensvannet og Himsjø i Øvre Eiker, ligger det aktuelle området.

Mannen i gata

Grunneieren kikker fornøyd utover den høstfargede skogen sin. På andre siden av Himsjø har han sin egen hytte.

- Det er så vakker natur her. Himsjø er som en perle, sier Endre Lie. Går alt som han håper, kan de første tomtene lenger opp i lia legges ut for salg til våren. Lier forteller at det er viktig for ham at det blir så mange som 40 tomter, slik at han kan klare å selge dem til en rimelig pris. Ifølge Lie vil prisen bli billigere, jo flere tomter han får lov til å legge ut.

- Dette skal være hyttetomter for den vanlige mannen i gata. Det er viktig for meg at alle kan få muligheten til å kose seg med ei hytte på skauen, sier han.

Ut på høring

Lie har jobbet med hytteplanene i mange år. I den gjeldende kommuneplanen er hans skogsområde en del av et større område som er avsatt i til hyttebebyggelse. Kommunen ønsket egentlig at alle grunneierne gikk sammen om en plan for hele området, men det er ikke blitt noe av. Derfor legger Lie fram sin egen plan.

– Det er viktig for meg at det legges en langsiktig, forutsigbar og god plan som kan bidra til at Øvre Eiker kommune har hyttetomter å tilby over tid, sier Lie.

Nå gjenstår det å se hvilke innspill som kommer når planen om 40 hyttetomter legges ut til høring i midten av oktober. Høringsfristen er seks uker. Deretter skal planen sluttbehandles i planutvalget og kommunestyret. Går alt som grunneieren håper, kan planen bli endelig godkjent i januar.

 

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE