Selgeren er ilagt en bot på 60.000 kroner for ulovlige terrengarbeider på den seks mål store tomten ved Smørstein, like nord for Holmestrand, skriver Dagens Næringsliv.

- Her har en person tatt seg til rette i strandsonen i strid med både lover, regler og nasjonale interesser. I tillegg er utmark omgjort til innmark. Meg bekjent foreligger ingen søknader. Han har gravd først, og ikke engang spurt siden, sier Leif Weltzien, leder av drifts- og reguleringskomiteen i Holmestrand kommune til DN. Overfor lokalavisen Jarslberg betenger Weltzien eierens opptreden som «total forakt for offentlige myndigheter», skriver DN.no

En kjøper risikerer ifølge DN å måtte gjøre om på alle ulovlige inngrep - og at tomten mister mange kvaliteter.

Fyndordene står i kø i meglerens salgsprospekt, mens ulovligheter, kommunale pålegg og utsiktene til fremtidige kostbare pålegg ikke er nevnt med ett ord.

Eiendomsmegler Jørn Mosebekk Larsen mener likevel at eiendommen har en markedsverdi på 9,8 millioner kroner, skriver DN.no

- Dette har jeg snakket med selger om. En eventuell kjøper vil bli forelagt all dokumentasjon. Alt skal være godkjent og i orden før overdragelse. Derfor så vi ikke grunn til å dra opp denne historien i offentligheten, sier Larsen til DN.

Se prospektet her

Bilde: Finn.no