Forutsetningen er at selger og turistforeningen blir enige om pris.

Det skriver Sandefjords Blad.

– Jeg ønsker å bidra med det jeg kan. I hvor stort omfang kan jeg ikke si, men vi jobber med noe, forteller distriktsbanksjefen lurt.

Les også: Friluftsliv slår alle rekorder

Prisfall på tre mill.

Sandefjord og Oplands Turistforening ga nylig uttrykk for et ønske om å eie den gule hytta i Folehavna ytterst på Vesterøya. Hytta ble lagt ut for salg i fjor til en prisantydning på 11,5 millioner. Nå har selgeren slått av 2,9 millioner på antydningen.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch håper kommunen kan bidra til oppkjøp, og nå er distriktsbanksjefen også kommet på banen. Om hytta fortsatt er for dyr, kan Løkkevol ikke svare på, men han legger ikke skjul på at han ønsker den gule hytta over på allmennhetens hender.

– Vi må se hva prisen blir, deretter vurdere hvor stor egenkapital vi har, og så eventuelt hvor mye som må lånes, sier han.

– Dersom selger og turistforeningen blir enige om pris, tror jeg et oppkjøp kan bli realitet, legger han til.

Les også: Fagforening bygger 100 hytter

Oppfordrer til kronerulling

Stian Moldvær Larsen i fjellsport.no har støttet opp under turistforeningens ønske om oppkjøp og lagt 10.000 kroner i kjøpekassa. Etter en ringerunde til noen andre av byens bedrifter, har dette beløpet blitt til 30.000.

Moldvær Larsen sier han har merket at saken engasjerer Sandefjords befolkning, og han håper næringslivet kan kaste seg på en liten spleisebølge.

– 10.000 er ikke mye penger i det store og det hele, men det symboliserer lokalsamarbeid for noe jeg tror mange brenner for og ønsker å støtte.

Besøk Hytteavisens facebookside