Toppmodellen Grand Alp er sogar laftet, og byr på isolasjon tilpasset den norske vinteren, fullstandard-løsninger som dusj, toalett og fullt utrustet kjøkken, vannbåren varme og så videre. For rundt 900.000 kroner får du den ferdig levert. Etter at du har koblet til vannslangen og satt i stikkontakten, kan du ta den i bruk. I modellen Hytteavisen fikk beskue ved Morgan Nyman ABs base i Sverige, har du 40 kvadratmeter hytte som fordeler seg på to soverom, bad og en romslig stue med integrert kjøkken og spiseplass tilgjengelig. De mobile hyttene henter inspirasjon og løsninger fra bobiler, campingvogner og hytter. Men hvor stor må en båt være før den har 40 kvadratmeter med dørk?
morgan01_640x425
Morgan Nyman (foran) og Mikael Tidqvist foran sin selvutviklede modell Grand Alp.

300 hytter i året

- Vi leter nå etter en forhandler i Norge, og står klare for å innta det norske markedet, sier Morgan Nyman selv. Han er gründer og sjef for firmaet som i år selger rundt 300 mobile hytter i Sverige. Selskapet er lokalisert i Stenstorp syd for Vänern. Ut over å importere flere modeller, har det svenske firmaet også utviklet og satt i produksjon flere egenutviklede hytter under varenavnet Premium Holiday Homes. Mobile hytter er big business i USA og England, men Morgan Nyman AB har sett behov for å tilpasse dem til det norske klimaet. De to 40 kvadratmeter store modellene Grand Alp og Resort er begge vinterisolert etter norske standarder, i motsetning til de rimeligste modellene det svenske firmaet selger. Disse er importert fra England og egner seg mest til sommerbruk. Til gjengjeld får du de minste modellene for under 300.000 kroner.

På hjul

Et stivt og bærende chassis er grunnmuren i de mobile hyttene. I tillegg har de hjul, som kan tas av. De er for store til å kjøres langs veien, men med et enkelt lastebilløft kan man flytte dem. 10-20 tonn er vekten. I tillegg til selve hytta, er det vanlig at man bygger seg inn med plattinger eller verandaløsninger rundt. Den laftede toppmodellen Grand Alp kan leveres med boblebad på terassen, i tillegg til luksusen som allerede finnes. Kjøl og frys er selvsagt integrert i HTH-kjøkkenet, samt komfyr, mikrobølgeovn, vifte og oppvaskmaskin. Ytterligere leveres Grand Alp med et integrert lydsystem med docking for Ipod, samt vinskap. Du kan også få med varmepumpe og air condition. Hytta skal tåle to meters snøbelastning. Og vil du har mer plass, kan den også utvides til 59 kvadratmeters boflate.

Økt etterspørsel

Foreløpig har Morgan Nyman AB solgt en del modeller til nordmenn med sommerhus i Sverige. Men det svenske firmaet har stor tro på det norske hyttemarkedet, og liker godt trenden med økt etterspørsel etter hytter i den rimelige enden av prisskalaen. - For selvbyggeren er den dessuten perfekt, sier Morgan Nyman med et skjevt smil. Mens den norske selvbyggeren ofte kan bruke flere år fra rydding av tomt til hytta står ferdig – hvis den noen gang blir helt ferdig, da, tar det bare noen timer å rigge Premium-hyttene fra det svenske firmaet. Deretter er det bare å nyte den norske sommeren eller vinteren ved kysten eller i fjellet - under tak.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE